A12
Mars

We hebben gelopen van Arnhem naar Den Haag

A12 Mars

21-27 mei Iedere dag om 10:00

Een mars. Een statement. Een happening. We gingen te voet van Arnhem naar de A12 blokkade in Den Haag. En onderweg lieten we natuurlijk op allerlei manieren onze stem horen:

stop fossiele subsidies!

Bedankt

voor de brief

voor het lopen

voor de gastvrijheid

voor de lunch

voor de soep

Bedankt iedereen die tegen polyester rugzakken en plastic broodtrommels is

Bedankt

voor de slaapplek

voor de stoepkrijt

voor het krentenbrood

voor de potluck

voor de taart

voor het gedicht

voor de solidariteit

...en wie weet tot de volgende keer?

Hieronder volgt de informatie en het rooster waar we ons aan hebben gehouden:

Voor wie?

Iedereen die wil aansluiten, is welkom: we houden ons aan de regels en we zullen confrontaties met lokale autoriteiten niet uitlokken. Het enige wat nodig is, is een goed humeur. Om te zorgen dat zoveel mogelijk mensen mee kunnen lopen, gaat de route via treinstations. Zo kan ieder kiezen wat hem, haar of hen past: een afstand, een dag, een ochtend of een middag.

Wil of kun je niet lopen? Support onderweg is minstens zo belangrijk voor de sfeer! Kijk op de route hieronder om te zien waar je ons onderweg kunt verwachten. πŸͺ§πŸ₯ͺπŸ₯—

Waarom een A12 Mars?

Wij lopen langs de A12 van Arnhem naar Den Haag
Hiermee zetten we de noodzaak en de betekenis van de locatie van de A12 blokkade kracht bij. De A12 is een belangrijke verkeersader en komt uit bij regeringsgebouwen in Den Haag. We laten onze eis horen aan de mensen die hier werken: Stop onmiddelijk de subsidies voor fossiele brandstoffen!

Wij lopen langs de A12 van Arnhem naar Den Haag
We maken hiermee het statement dat je je zonder fossiele brandstof kunt verplaatsen van de ene kant naar de andere kant van ons land. In elke plaats die we onderweg passeren, maken we kennis met onze mederebellen, al dan niet van XR. Door letterlijk een stuk met elkaar op te lopen, creΓ«ren we verbinding en leren we elkaar kennen.

Waar en wanneer?

Dag 1

zondag 21 mei - 20,5 km

Dag 1

zondag 21 mei - 20,5 km

Arnhem - Ede-Wageningen

Verzamelen bij Provinciehuis Arnhem om 9:45 uur, vertrek 10 uur. Route via Arnhem CS Sonsbeekzijde, via station Wolfheze, naar station Ede-Wageningen.

Bij Wolfheze trakteert Extinction Rebelion NL op een versnapering.

In Ede verwelkomt Partij Mens en Milieu Ede ons bij Cravings for Green.

Dag 2

maandag 22 mei - 23,2 km

Dag 2

maandag 22 mei - 23,2 km

Ede-Wageningen - Maarn

Verzamelen om 9:45, vertrek 10 uur vanaf station Ede-Wageningen, stationsweg. Route via station Veenendaal-de Klomp, naar station Maarn.

Dag 3

dinsdag 23 mei - 24,2 km

Dag 3

dinsdag 23 mei - 24,2 km

Maarn - Utrecht

Verzamelen om 9:45, vertrek 10 uur vanaf station Maarn. Verzamelen bij Raadhuislaan/Tuindorpweg. Route via station Driebergen-Zeist en station Bunnik, naar Utrecht CS.*

Triodos steunt ons met een versnapering en de mogelijkheid tot een sanitaire stop in Driebergen.

XR Utrecht trakteert na afloop op een potluck in Little World

Dag 4

woensdag 24 mei - 18,3 km

Dag 4

woensdag 24 mei - 18,3 km

Utrecht - Woerden

Verzamelen om 9:45, vertrek 10 uur vanaf station Utrecht CS. Verzamelen bij Jaarbeurszijde/Mineurslaan. Route via station Vleuten, naar station Woerden.

Dag 5

donderdag 25 mei - 20,9 km

Dag 5

donderdag 25 mei - 20,9 km

Woerden - Waddinxveen

Verzamelen om 9:45, vertrek 10 uur vanaf station Woerden. Verzamelen bij Stationsplein-Noord, naar station Waddinxveen.

Dag 6

vrijdag 26 mei - 24,2 km

Dag 6

vrijdag 26 mei - 24,2 km

Waddinxveen - Voorburg

Verzamelen om 9:45, vertrek 10 uur vanaf station Waddinxveen. Verzamelen bij Stationsstraat & Spoorpad. Route via station Zoetermeer, naar station Voorburg.

Dag 7

zaterdag 27 mei - 4,1 km

Dag 7

zaterdag 27 mei - 4,1 km

Voorburg - Den Haag

Verzamelen om 9:45, vertrek 10 uur vanaf station Voorburg. Verzamelen bij Stationsplein. Route naar Den Haag Prins Clauslaan.

Hierna sluiten we ons gezamelijk aan bij de A12-blokkade of de support demo in Den Haag.

De complete route kan hier als GPX bestand worden gedownload.

Hoe kan ik meedoen?

Kijk vooraf naar het weerbericht en trek geschikte kleding en wandelschoenen aan. Stop een boterham, een flesje water en een blarenpleister in je zak. Kom vlak voor de vertrektijd naar de verzamelplaats, en lopen maar!

Je hoeft je niet aan te melden!

Er lopen elke dag rebellen van de A12-mars-organisatie mee, die de route kennen. Je kunt ook zelf de route op je mobiel bekijken of de route downloaden (zie agenda). De verwachting is dat we ongeveer 4 km per uur lopen, plus wat pauzes. Dus elke dag rond 16 uur zijn we bij het eindstation van de dag.

Een overnachting regel je zelf: misschien logeer je bij familie of kennissen, misschien neem je een tentje mee en fiets je met een ov-fiets naar een camping of misschien neem je de trein terug en slaap je in je eigen bed.

Herhaal bovenstaand 6 dagen en voor je het weet ben je in Den Haag!

Voor contact kun je mailen naar xra12mars@gmail.com. Er is ook een telegram kanaal aangemaakt door leden die meelopen. Als je wilt, kun je daar ook lid van worden.

*De etappe van station Bunnik tot aan Utrecht Centraal hebben we gecontroleerd en deze is toegankelijk met rolstoel en kinderwagen. πŸ‘©β€πŸ¦½πŸ‘¨β€πŸ¦½

Als organisatie juichen wij het toe als mensen zelf andere stukken van onze routes controleren op toegankelijkheid en dit met elkaar delen via het telegram kanaal.